Печиво слугувало освіжувачем дихання
03.02.2022А ви знали, що перше британське печиво слугувало освіжувачем дихання, а печиво з цукром раніше вважали кращими ліками? Зібрали для вас кілька цікавих фактів про улюблений смаколик до кави. 🍪
Спочатку печиво готували для того, аби мачати його у вино і коктейлі🍷
Джентельмени 17 століття занурювали печиво у солодке вино наприкінці трапези – ось чому печиво біскотті, наприклад, має трохи видовжену форму.
Печиво було “паливом” для дослідників 🏕
Промислове англійське печиво, упаковане в герметичні жерстяні банки, на які не впливали час і клімат, було знахідкою для дослідників.
Роберт Скотт замовив у Huntley & Palmers особливе печиво, збагачене глюкозою, для своєї експедиції на південний полюс.
Із печива можна варити пиво 🍺 Спочатку печиво не призначалося для їжі. Стародавні шумери сушили скибочки ячмінного хліба в сухі сухарі, щоб зберігати солодовий ячмінь, необхідний для пивоваріння. Щоб приготувати пиво їм потрібно було лише замочити сухарики в теплій воді, щоб зробити пюре, підсолодити його медом або фініковим соком і залишити для бродіння.
Сьогодні ж печиво для нас – це смачні ласощі до кави та смак домашнього затишку. ☕️ Наприклад, печиво “Шоколатьє” від Теремно – це насичений смак шоколаду і приємний аромат, яким можна ласувати не тільки вдома, а й пригостити друзів чи взяти на работу завдяки зручній упаковці.