Хлібний пудинг із заварним кремом

 

Інгредієнти

Для приготування заварного крему вам знадобиться:

Молоко 385 г

Сметана 30% 385 г

Цукор 135 г

Яєчний жовток  6 штук

Ваніль

 

Для приготування пудингу:

Молоко 750 г

Сметана  30%  750 г

Куряче яйце 9 штук

Цукор 375 г

Ванілін

 

Для хлібного пудинга:

Хліб «Родинний» 1 буханка

Вершкове масло  550 г

Родзинки 100 г

Пудинг  1,9 кг

Цукор  15 г

 

Приготування

Заварний крем. Змішати в каструлі молоко, сметану, цукор, ваніль і довести до кипіння. Влити жовтки і швидко збити. Як тільки маса загусне і не буде стікати з ложки, пропустити її через кондитерський пакет (завдяки цьому зникнуть грудочки і маса стане максимально однорідною) або просто збити трошки міксером. Потім поставити в холодильник на 15-20 хв.

Пудинг. Змішати в ємкості молоко, сметану, яйця, цукор , ваніль і збити міксером до однорідної консистенції.

Хлібний пудинг. Зрізати на хлібові «Родинний» скоринку.  Для того, щоб прикрасити пудинг  можна вирізати кола з додаткових шматочків хліба.

Розтопити вершкове масло, вмочити в ньому весь хліб, крім тих, які призначені для оздоблення.

У форму для запікання на пергаменті  викласти хліб, зверху – родзинки і повторити так три рази, щоб вийшло три шари, після чого викласти пудинг, посипати злегка цукром, а зверху накрити круглими шматочками хліба (для краси) і запікати в духовці 30 хвилин при температурі 165 градусів.

Подавати хлібний пудинг треба в глибокій тарілці, поливши заварним кремом.

Хлібний пудинг, до речі, відмінно підходить для сніданку!

Смакуйте на здоров’я!