Бананово-ромовий хліб

 

Інгредієнти:

 

Вершкове масло - 113 г

Коричневий цукор - 150 г

2 великих яйця курячих

1 чайна ложка ваніліну

3 великих стиглих банана, розім'яти в пюре

125 г борошна для випічки

120 г борошна з цільного зерна

1 чайна ложка соди

1 чайна ложка розпушувача

½ чайної ложки солі

118 мл темного рому

 

Приготування:

 Духовку нагрійте до 180 градусів. Змастіть форму для хліба вершковим маслом.

 У мисці змішайте вершкове масло з цукром і збийте до однорідної маси. Вбийте по одному яйцю, збиваючи після кожного додавання. Додайте ванілін і бананове пюре, борошно, соду, розпушувач і сіль. В кінці додайте ром. Перемішайте все до однорідної маси.

 Перелийте тісто в приготовану форму і випікайте протягом 55-65 хвилин. Потримайте 10 хвилин у вимкненій гарячій духовці і діставайте. Перед подачею повністю остудіть.