Казкова здобна булка

Ароматна, найніжніша булочка до сніданку – ну хіба є щось прекрасніше і затишніше? Напевно тільки тоді, коли її приносять в ліжечко з кавою і поцілунком :)

Ми дуже хочемо бути причетними до цієї магії.

Для того, щоб приготувати  середню плетінку Вам необхідно:

1/2 склянки теплого молока

40 г цукру

100 г смаженого і очищеного фундука

1/6 ч /л насіння меленого анісу

1 ч/л ванільного екстракту

350 гр борошна

сік 1/2 апельсина і цедра  з іншої половини

дрібка солі

6-8 г сухих дріжджів

1 велике яйце

60 г масла розтопленого

+ жовток, фруктовий джем

У теплому молоці розвести дріжджі з дрібкою цукру і залишити на 10-15 хвилин.

Борошно просіяти, додати сіль і цедру апельсина, аніс і  ваніль.

Додати в борошно опару, сік половини апельсина, яйце, подрібнені горіхи. Замісити тісто.

Накрити його рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину.

Розігріти духовку до 175С. Розділити тісто на 3 частини, розкачати ковбаску з кожної і сплести косичку. Накрити рушником і дати настоятись 30 хвилин.

Випікати 30-40 хвилин, попередньо змастивши плетінку жовтком (який можна трохи розбавити молоком).

Готову плетінку змастити за бажанням фруктовим  джемом.