33 найсмачніших бутерброди

Ще з дитинства для багатьох з нас найсмачнішим і швидким перекусом був бутерброд. Але найчастіше фантазія обмежувалася хлібом, майонезом, ковбасою, сиром і огірком / помідором (в кращому випадку). Однак культура «швидкого перекусу» є також частиною загального поняття культури їжі в багатьох країнах. Тому, перед тим, як говорити, що бутерброд - це «не є добре», погляньте на добірку варіантів цього перекусу в різних куточках планети.
P.S. Warning! Всім голодним відійти від монітора комп'ютера!
Банха ми, В'єтнам
Бутерброд з м'якого багета з хрусткою скоринкою, шматочками смаженої свинини, овочами і гострим перцем Халапеньо.

Донер Кебаб, Туреччина
Найпоширеніший фаст-фуд східних країн. Основа - піснbq коржик, рубана баранина, багато соусу і овочів.

Семіта, Мексика
Може бути приготована з додаванням різного м'яса, але обов'язково зі здобною булочкою бріоши, яка чимось нагадує булочку для гамбургера, але має більш солодкий смак. Як правило з овочів додається біла цибуля і авокадо.

Арепа, Колумбія
Чорізо (свиняча ковбаска) з соусом чилі, загорнута в товстий корж на основі кукурудзяного борошна.

Кацу-Сандо, Японія
Достатньою простий варіант бутерброда - скибочки білого хліба, обсмажені шматочки м'яса і трохи соусу на основі майонезу і гірчиці.

Сендвіч, Канада
Мабуть, найпростіший, але найсмачніший представник цього списку - сендвіч, який найбільш полюбляють канадці. Думаю, що багато хто зараз розділяє їхні смаки, адже як можна не любити пікантне копчене м'ясо зі скибочками житнього хліба, маринованими огірочками і ароматною гірчицею?

Вада Пав, Індія
Індуси подумали і про людей, які дотримуються вегетаріанства, тому популярним фаст-фудом є Вада Пав, який складається всього з двох інгредієнтів - картопляних котлет і несолодкої булочки пав.

Тости з Веджімайт, Австралія
Веджімайт - найулюбленіша дріжджова паста кожного місцевого жителя. Напевно саме з цієї причини, австралійці віддають перевагу не м'ясним сендвічам, а всього лише декільком підсмаженим тостам, густо намазаним цієї пастою.

Медіаноче, Куба
Від нудних австралійських тостів, переходимо до кубинського м'ясного бутерброду: солодка підсмажена булочка, скибочки сиру, шинка, смажена свинина, огірки і все це приправлено гірчицею.

Чікарера, Чилі
«Яскравий представник» фаст-фуду, який може позмагатися з американськими бургерами - чікарера. Кругла булочка зі шматочками індички або свинячого стейка (на вибір), помідорами, квасолею, зеленими бобами, перцем чилі та соусом.

Арепа, Венесуела
Арепа готується з товстої кукурудзяної булочки, шматочками свинини, скибочками сиру, авокадо і банана. Так, так, саме банана.

Донкібургер, Китай
Найпопулярніший фаст-фуд в Китаї, який готується з м'ясом осла, з додаванням листя салату і перцем. Все це акуратно загорнуте в хрусткий хліб.

Францезінья, Португалія
Португальський бутерброд з копченою ковбасою / шинкою / стейком і томатним соусом, але відрізняється від звичайного фаст-фудівського чізбургера тим, що він зверху рясно покривається тонкими скибочками сиру, який потім розплавляють на грилі або в печі.

СМЄРРЄБРЄД, Данія
Напевно найпопулярніша страва в Данії - СМЄРРЄБРЄД. По суті, це кілька обсмажених шматочків житнього хліба, змазаних вершковим маслом. В якості начинки використовують абсолютно різні складові, наприклад, рибу і морепродукти, печінковий паштет, свіжі овочі, відварені яйця і різні види сирів.

Німеччина
Як не дивно, але німці не особливо розбірливі в питанні швидких перекусів, саме тому, самий звичайний німецький бутерброд складається з декількох інгредієнтів, таких як, біла булочка змащена гірчицею і невелика котлета з асорті м'ясного фаршу: бекон, яловичина, свинина.

Жамбон бер, Франція
Хрусткий багет з вершковим маслом, шинкою, огірком і сиром. Витонченість французької кухні проявляється навіть у таких звичайних стравах, приготованих на швидку руку.

Південноафриканський Гетсбі, Південна Африка
Мабуть найбільший бутерброд для самих голодних! Хоча і приготований він всього з декількох інгредієнтів, таких як, смажена картопля, ковбаса, кетчуп і салат.

Бруджі крокети, Голландія
Голландські м'ясні нагетси в булочці, які їдять гарячими і рясно поливають солодким соєвим соусом.

Запіканка, Польща
Знаменита польська запіканка чимось нагадує домашню піцу «п'ятихвилинку»: розрізаний уздовж багет, гриби, сир і м'ясо. Після запікання, бутерброд поливають кетчупом і посипають дрібно нарізаною цибулею.

Порілайнен, Фінляндія
Фінський сендвіч найбільш близький нам всім «по духу», адже на відміну від своїх інших бутербродів, фінський складається всього з двох підсмажених тостів, вареної ковбаси. З додаванням салату з солоних огірків, кетчупу, гірчиці і рубаного лука.

Чоріпан з ковбасою чорізо, Аргентина
Уже знайома нам по колумбійському сендвіч ковбаса чорізо, так само улюблена їжа жителів Південної Америки. Але аргентинці подають ковбаску в хрусткій булочці, поливають соусом чімічуррі або ПЄБРЄ і за бажанням додають зверху обсмажене яйце.

Триплета, Пуерто-Ріко
Триплета лідирує в даному списку, як самий м'ясної бутерброд. Адже складається він, як мінімум з трьох різних видів м'яса (курча, яловичина, свинина), смаженої картоплі, листя салату, руколи, банана, сиру та цибулі.

Бокадільо, Іспанія
Іспанський варіант бутерброда, що складається з половинки свіжого багета, з рибою або м'ясом на вибір, іноді зі свіжими помідорами і підсмаженим яйцем.

Односторонній сендвіч-омлет, Малайзія
Половинку багета підсмажують з одного боку на гарячій сковороді, додаючи приготоване яйце, цибуля і на вибір будь-яке м'ясо (свинина або баранина), або рибу, наприклад сардини.

Плескавіца, Сербія
Сербський сендвіч з декількома видами м'ясної начинки, подається в лаваші або круглій булочці. З соусу використовується перцевий соус з національним соусом на основі вершків.

Мітрайет, Бельгія
Традиційний варіант швидкого перекусу на вузьких бельгійських вуличках - сендвіч мітрайет. Бельгійці не проявили зайву винахідливість, а додали найбільш улюблені місцевими жителями, складові: картопля фрі, смажене м'ясо, майонез і все це подається в м'якому багеті.

Кайа-тост, Сінгапур
Єдиний в даному списку, солодкий бутерброд, який ви зможете покуштувати на вулицях Сінгапуру, як на десерт, так і на сніданок. Кілька тостів підсмажують і рясно намазують густою пастою з м'якоті кокоса, розтертої з тростинним цукром і жовтками. Їдять Кайа-тост, вмочуючи в яєчний жовток, який попередньо відварюють в «мішечок».

Бутерброд з свинячої відбивної, Макао
Самий звичайний бутерброд з хлібом і відбивної. Все.

Паніні, Італія
Мабуть найвідоміший і найсмачніший італійський сендвіч - Паніні, який складається всього з декількох інгредієнтів: свіжий хліб (іноді його збризкують декількома краплями оливкової олії), помідори, сир, шинка. Все. Що сказати, італійське сонце і клімат сприяють тому, щоб найпростіший сендвіч був настільки дивовижним і смачним!

Боснер, Австрія
Велика, м'ясна, пряна ковбаска, яку подають в багеті, посипаючи цибулею, каррі і свіжомеленим перцем.

Бауру, Бразилія
Найпоширеніший бразильський сендвіч, з білої французької булочки, зі шматочками смаженої яловичини (іноді замінюють скибочками шинки), солоними огірочками, помідорами і розплавленим сиром.

Україна

І завершує список найулюбленіший, найсмачніший бутерброд ще з дитячих часів - котлетка на скибочці хліба!