Ніжний персиковий пиріг від ТЕРЕМНО

Влітку особливо хочеться побалувати себе і близьких легкими смаколиками. Ми ще ті ласуни, тому не змогли залишити без уваги цього рецепта. Спробуйте спекти пиріг, який порадує вас простотою приготування і ніжним смаком.

Інгредієнти для пісочної основи:

100 г вершкового масла

200 г борошна

1 яйце

2-3 ст. л. молока

4 ст. л. цукру

1 ч. л. розпушувача

Інгредієнти для начинки:

300 г сиру

50-100 г цукру (за смаком)

ванілін

2 яйця

1 ст. л. крохмалю

консервовані персики чи свіжі

Приготування:

Масло перетерти з борошном. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Вимішувати довго не потрібно, оскільки масло почне танути, а тісто липнути.

Тісто розкачати і вистелити його на дно форми для випічки, зробити бортики. Тісто потикати виделкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Приготувати начинку: сир перетерти через сито, змішати з цукром, яйцями, крохмалем і ваніліном.

Форму з тістом поставити в розігріту до 180° C духовку і випікати 10 хвилин.

Начинку викласти на отриманий корж. Зверху розкласти половинки персиків так, щоб вони злегка потонули в сирі.

Пиріг випікати в духовці приблизно 30 хвилин, поки не з'явиться золотистий колір.

Цей пиріг можна подавати гарячим і холодним.

Смачного!