ТЕРЕМНО десерт №5

Половина буханця черствого житнього хліба (350г) натираємо на крупній тертці. Нам потрібна хлібна крихта.

 

Столову ложку вершкового масла розтоплюємо на сковороді, додаємо дві столові ложки цукру і всипаємо весь натертий хліб. Безперервно мішаємо, смажимо до хрусткого стану. Солодкий смажений хліб викладаємо на тарілку і даємо йому охолонути.

У високий і широкий келих складаємо шарами смажений хліб і фруктове повидло, будь-яке, яке є в будинку. Або варення, бажано кисле. Зверху в келиху має бути хліб. Збиваємо міксером жирні вершки в круту піну. Або скористаємося збитими кондитерськими вершками з балончика. Верх десерту прикрашаємо збитими вершками. Вершки можна замінити сметаною. Її потрібно попередньо дуже добре збити з цукром. Вершково-солодкий смак десерту так органічно перемішується з кислинкою смаженого хліба.

Це щось! У шматку чорного хліба містяться всі необхідні організму речовини. Здивуйте своїх гостей! Ефект досить несподіваний! Чи здогадаються вони про інгредієнти?