Поради щодо вживання хліба

Вживайте хліб в першій половині дня, він зарядить вас енергією, яку ви витратите до вечора.
Відмовтеся від бутербродів з ковбасою або м‘ясом. Хліб відмінно поєднується з молочними і кисломолочними продуктами, наприклад, з кефіром, молоком або твердим сиром. І, звичайно, прекрасно гармонує з овочевими стравами та супами.

 Хліб — обов’язкова складова раціону кожної людини. Не обмежуйте себе в необхідних вітамінах і мінералах, які знаходяться в хлібі. Слідуйте нашим простим порадам і будьте здорові! Занадто м'який хліб їсти шкідливо – це знають практично всі. Але справа не тільки в м'якості. Від того з чим саме ви його їсте, теж багато що залежить. 
Пропонуємо вашій увазі нескладні правила, які варто запам'ятати, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Перше правило – з жирними продуктами добре буде поєднуватися чорний хліб, а от від білого хліба краще утриматися. 

Друге правило – м'ясо і картоплю вживати краще взагалі без хліба. 

Третє правило – овочі можна їсти з будь-яким видом хліба.

Також ніколи не їжте хліб, якщо помітили, що на ньому з'явилася цвіль. Багато господинь вважають, що, якщо зрізати зацвілий шматок, то хліб можна їсти без побоювань. Це не так! Адже цвіль – це гриби, і нитки цієї грибниці здатні проростати крізь хліб. А значить, швидше за все, видаливши видиму частину цвілі, проблему ви, таким чином, не вирішите. Потрапивши в організм, цвілеві гриби можуть викликати не тільки харчове отруєння, але і важкі захворювання. Так що не варто економити на здоров'я. Слідкуйте за тим, щоб хліб на вашому столі завжди був свіжим.