Xліб і молоко

Альтернатива енергетичним коктейлям – хліб і молоко.

Спортивний фізіолог Лінн Кеммер (Lynne Kammer) з Техаського університету (University of Texas), США, керує групою, що вивчає фізіологічний вплив їжі на результати спортивних тренувань. Вони обстежили 12 велосипедистів і тріатлоністів: 8 чоловіків і 4 жінки. На відміну від більшості експериментів з вивчення спортивного харчування при інтенсивних навантаженнях дане дослідження присвятили середнім. Після розминки обстежувані їздили на велосипеді протягом двох годин в комфортному для себе режимі, без перевантажень і інтенсиву. А потім приймали або енергетичний коктейль (карбогидратами – електролітний), або знежирене молоко і хліб. 

Результати оцінювалися за рівнями інсуліну, лактату (молочної кислоти). Кров брали на початку тренування і в кінці, а потім через 15 - 30 хвилин і через годину після вживання напоїв.

Виявилося, що після вживання молока кров містила більше інсуліну і менше молочної кислоти, чим після енергетиків. «Наша мета полягала в тому, щоб порівняти дію цільнозернових хлібних злаків в поєднанні з молоком і ефективність спортивних напоїв при стандартних тренуваннях. Ми хотіли дізнатися, чи здатні широко поширені, доступні і дешеві продукти харчування конкурувати з продуктами, розробленими спеціально для фітнесу та спорту» , – зазначила Кеммер. «Нам було необхідно зрозуміти механізм їх дії на вироблення достатньої кількості глікогену і білка в м'язах звичайної людини. І ми виявили, що вироблення і насичуваність м'язів глікогеном, тобто забезпечення м`язів достатньою енергією для роботи і зростання, при вживанні цільнозернових продуктів і молока знаходилася на тому ж рівні, що і при вживанні спортивних коктейлів. А за деякими показниками процес синтезу білка у випадку із звичайними продуктами був ефективнішим».

Залишити коментар
Ми прагнемо, щоб наша продукція і сервіс були на висоті. Якщо у вас є побажання, пропозиції або зауваження, будь ласка, зв'яжіться з нами. Завдяки Вам ми стаємо краще!

  • Введення коду, що зображений на картинці.
Комментарії